Leidsch

www.cultuurhuiskatwijk.nl: ‘De ondernemers zijn de financiële ‘back-bone’ van De Burgt’

De ondernemers die in De Burgt in Rijnsburg gevestigd zijn, voeren online verzet. De bedrijven uitten al eerder hun ongenoegen in de media over het plan van de gemeente Katwijk om het cultuurhuis in De Burgt te vestigen. De ondernemers lanceren nu een website om de gemeente extra duidelijk te maken dat zij daar niet weg willen.

Bedrijven in De Burgt werden in november overrompeld door de plannen van de gemeente. Zij wisten van niks en hadden geen idee dat er een cultuurhuis gepland staat op hun werkplek.

Op de website www.cultuurhuiskatwijk.nl houden de ondernemers in korte video’s een pleidooi, waarin zij aangeven waarom ze juist in De Burgt zitten en welke aanbeveling ze hebben voor de Katwijkse gemeenteraad.

Eén van de initiatiefnemers van de website is Nico Houwaard, ondernemer van WeYou. Hij vindt het onbegrijpelijk dat in het nieuwste plan van wethouder Knape er geen plek meer zou zijn voor commerciële verhuur. ‘De ondernemers zijn de financiële ‘back-bone’ van De Burgt. De huuropbrengsten en extra activiteiten die in de zalen plaatsvinden zijn een goede basis die het maakt dat er jaarlijks bijna één miljoen euro minder de subsidie nodig is voor De Burgt. Wie kan mij uitleggen waarom de coalitie nu dit soort keuzes maakt?’

De ondernemers hadden verwacht dat de wethouder met hen in gesprek zou gaan, maar daar hebben ze nog maar weinig van gemerkt. Houwaard: ‘Wethouder Jacco Knape van de SGP is verantwoordelijk voor dit dossier en heeft tot nu toe de gemeenteraad nog niet weten te overtuigen, maar ons als ondernemers al helemaal niet’.